De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Lengte van een boog berekenen (in excel)

 Dit is een reactie op vraag 65740 
ik ben er nog niet

r·2·arcsin(a/r)=21,75·2·arcsin(15/21,75)=21,75·2·0,761=33,104

ik heb volgend probleem (15/21,75) is gelijk aan 0,689655
hoe komt U aan 0,761 ?

wallae
Iets anders - maandag 19 september 2011

Antwoord

Dat is dus die arcsinus.
Je zoekt een hoek (in radialen) waarvan de sinus gelijk is aan 0,689655.
Op de rekenmachine doe je dat door eerst de MODE in te stellen op RAD, en dan de sin-1 knop te gebruiken.
groet,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 19 september 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics