De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Bol tekenen vanuit 3 punten

 Dit is een reactie op vraag 65731 
Bedankt, ik kom als antwoord uit op:

{k = k, l = 1481/72-(65/36)*k, m = 163/9-(17/9)*k, p = (1/72)*sqrt(2335121-587684*k+40580*k^2)}, {k = k, l = 1481/72-(65/36)*k, m = 163/9-(17/9)*k, p = -(1/72)*sqrt(2335121-587684*k+40580*k^2)}

En dan loop ik dus vast...

Sandra
Student hbo - zondag 18 september 2011

Antwoord

Da's vreemd. Ik heb de 4 vergelijkingen in de haakjesvorm ingetikt, dus als eerste kreeg ik (2-a)2 + (4-b)2 + (5-c)2 = r2 enz.
De oplossingen (maar niet van Maple) zouden zijn a = 41/4, b = 33/16,
c = -5/4 en r = (Ö28385)/16

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 19 september 2011
 Re: Re: Bol tekenen vanuit 3 punten 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3