De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Berekenen van de lengte van een rechthoek

Hallo

Bestaat er een simpele formule of zoiets voor het berekenen van de diepte van een stuk grond als de breedte (25m) en de oppervlakte (800m2) reeds bekend zijn?

Dank bij voorbaat

Hans
Ouder - donderdag 15 september 2011

Antwoord

De oppervlakte bereken je door de lengte en de breedte met elkaar te vermenigvuldigen.
In dit geval dus: lengte x 25 = 800.
De lengte vind je nu door 800 te delen door 25.
Dit levert op: lengte = 800 : 25 = 32 (meter)

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 15 september 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3