De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vraagstuk

ik moet voor school een vraagstuk maken maar ik ben hier nooit goed in geweest. het is niet nodig hem op te lossen maar gewoon een beetje opweg helpen. hier is het vraagstuk:
In krantenwinkel avenue worden romans in pocketvorm verkocht. de uitbaatster, Kristine, bestelt een aantal romans uit de reeks 'verhalen van een dokter' en betaalt hiervoor vooraf 120 euro. bij levering blijken er 5 romans meer te zijn dan zij heeft besteld. hierdoor daalt de prijs met 4 eurocent per roman. Hoeveel romans heeft kristine besteld? Wat is de oorspronkelijke prijs per stuk?

jefrey
2de graad ASO - woensdag 14 september 2011

Antwoord

Hallo

Stel :
x = het aantal romans
p = oorspronkelijke prijs

Dus :
x.p = 120 en
(x+5).(p-0,04) = 120

Bereken hieruit x en p.

Ok?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 14 september 2011
 Re: Vraagstuk  



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3