De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Breuken vereenvoudigen met letters

Heel vervelend maar ik zit helemaal vast. (a2+a)/(a+1) deze breuk móet ik vereenvoudigen. Mijn antwoorden boek geeft a weer. Hoe komen ze daaraan? En deze: (a+2b)/(a2-4b2)?

Stevie
Student hbo - maandag 25 juli 2011

Antwoord

Je kunt de algebraische vaardigheden VWO 3 bestuderen. In principe zou dat voldoende moeten zijn voor de opgaven waar je nu naar vraagt. Maar vooruit maar.

$
\eqalign{
& \frac{{a^2 + a}}
{{a + 1}} = \frac{{a(a + 1)}}
{{a + 1}} = a \cr
& \frac{{a + 2b}}
{{a^2 - 4b^2 }} = \frac{{a + 2b}}
{{\left( {a + 2b} \right)\left( {a - 2b} \right)}} = \frac{1}
{{a - 2b}} \cr}
$

Bij de tweede opgave gebruik je merkwaardige producten maar die staan ook op algebraische vaardigheden VWO 3. Succes!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 25 juli 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics