De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe moet ik met grote getallen rekenen in het achttallig stelsel?

hoe bereken ik bijvoorbeeld 224 x 318 in het tientallig stelsel naar het achttallig stelsel.

louise
Student hbo - maandag 18 juli 2011

Antwoord

Reken eerst gewoon 224*318 uit=71232
Dan
71232/8=8904, rest 0
8904/8=1113, rest 0
1113/8=139, rest 1
139/8=17,rest 3
17/8=2, rest 1
2/8=0, rest 2
De rij van resten van onder naar boven is 71232 in het achttallig stelsel.
Dus 7123210=2131008
Je kunt het ook door Wolfram Alpha laten doen:

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 23 juli 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3