De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Rechthoekige driehoek

gegeven de punten A ( 2.1.0) en B ( -7.1.-11) en de rechte a 0.5x = (1/3)/(y-1) = z
bepaal de punten P van a waarvoor de driehoek PAB rechthoekig is in P

ik zou een loodlijn willen vanuit A loodrecht op a maar ik weet niet hoe ik dit moet doen en of ik dan juist bezig ben?

li
Student Hoger Onderwijs België - zondag 5 juni 2011

Antwoord

Hallo

Uit de parametervoorstelling van de rechte a volgt dat co(P) = (2r,3r+1,r) met r als parameter.
Verder is : vector AP(2r-2,3r,r) en vct BP(2r+7,3r,r+11)
Bepaal nu uit de voorwaarde vct AP ^ vct BP de waarde van r.
Je bekomt zelfs twee oplossingen :
P(-4,-5,-2) en P(1,5/2,1/2)
Ok?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 6 juni 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3