De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bewijzen eigenschappen Lucasrij

Hoe moet je bewijzen dat Ln= Fn-1+Fn+1?

Charlo
3de graad ASO - zaterdag 21 mei 2011

Antwoord

Met volledige inductie: neem aan dat de formule geldig is voor k=1,...,n en toon uitgaande daarvan aan dat Ln+1=Fn+Fn+2.
Ook moet je nog apart nagaan dat de formule klopt voor L1 en L2 (de basis van de inductie).

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 21 mei 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3