De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Algebraische formule berekenen

Beste,

Van de volgende formules moeg je algebraisch volgens t(x)=f(x)-f(x-1) de toename berekenen.
Het gaat om:
R=2p+1
K=10·0,8t
h=(-a2)+6a

Ik kom uit op het volgende:
t(x) = 2p+1 - (2(p-1)+1) = 2p + 1 - 2p-2 + 1 = 1 {antwoordenboek zegt 2, wat mij ook logischer lijkt, aangezien je een hellingsgetal van 2 hebt}

Bij de volgende begreep ik de stappen niet echt. Het antwoordenboek zegt:
t(x) = 10·0,8t - 10·0,8t-1 = (10·(0,8t))·(1-(1/0,8)) = -2,5·0,8t

Net als bij de vorige begreep ik de stappen bij deze ook niet. Het antwoordenboek zegt:
t(x) = (-a2)+6a - (-(a-2)2) + (6(a-1)) = -2a+7

Bedankt voor uw hulp.

Lisette

Lisett
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 1 mei 2011

Antwoord

Er bestaat een neiging om in antwoordenboekjes zoveel mogelijk tussenstappen over te slaan. Dat is niet zo vreemd anders wordt het zo'n dik boek...

Maar zorgvuldig werken en letten op de haakjes zou toch wel moeten gaan, denk ik...

q64883img1.gif

Lukt dat zo beter? Stapje voor stapje... Misschien moet je dat ook maar zo doen!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 1 mei 2011
 Re: Algebraische formule berekenen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3