De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oplossen homogeen stelsel

Bij een tentamen STATICA werd gevraagd volgende homogeen stelsel op te lossen.
-2 1 1 X1 = 0
1 -2 1 X2 = 0
1 1 -2 X3 = 0
Vegen
0 3 3 = 0
1-2 1 = 0
3-3 0 = 0
vegen rij 1 en 3 delen door 3 geeft
0-1 1 = 0
1-2 1 = 0
1-1 0 = 0

nu geeft rij 1 na vegen -X2 + X3 = 0
X3=X2
Nu geeft rij 3 na vegen X1 - X2 = 0
X1=X2

Na vegen kon ik concluderen dat oplossing X1=X2=X3
volgens mij te makkelijk maar klopt dit? of wat doe ik fout!

V. Blo
Student hbo - woensdag 20 april 2011

Antwoord

Hallo

Dit is juist.
Er zijn dus oneindig veel oplossingen.
Telkens als je voor X1, X2 en X3 dezelfde waarde kiest, heb je een oplossing voor dit stelsel.
Ok?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 20 april 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3