De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Oppervlakte

 Dit is een reactie op vraag 64747 
Beste kn,

Ik weet niet of u leraar bent of student. Maar bedankt voor uw goede antwoord. Ik heb nu de vergelijking M=E-esinE. Maar nu:
Hoe kan ik E=f(M) oplossen?

Herman
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 13 april 2011

Antwoord

Herman,
Een expliciete uitdrukking voor E als functie van M is niet mogelijk.Een benadering,b.v, een lineaire, is wel mogelijk.Een voorbeeld. Als E=p/6 en e=1/2, dan is M=15°40'34''.Nemen we de lineaire benadering, dan is
E=2M, en dit klopt aardig.Meer kan ik er niet van maken.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 15 april 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3