De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oppervlakte

X,Y,Z liggen op een cirkel, waarvan C is middelpunt.
Op lijn CZ=a=straal cirkel ligt S zodanig dat
# opp ZSX = opp ZCY = opp ZCX - opp SCX
# CS = a*e
Hoek M = hoek ZCY en hoek E = hoek ZCX.
Vraag: Hoe kan ik hoek M uitdrukken mbv hoek E ?

herman
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 11 april 2011

Antwoord

Herman,
oppervl.DZCY=1/2a2sin M en oppervl.DZSX=1/2a2sinE-1/2a2e2sinE,dus volgt hieruit dat sinM=(1-e2)sinE.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 11 april 2011
 Re: Oppervlakte 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3