De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Percentage andersom berekenen

 Dit is een reactie op vraag 62433 
Beste,

ik kan het blijkbaar niet echt toepassen die formule!
Stel : ik kocht iets in de solden
en betaalde € 55.20 en kreeg 20 % korting!
Hoe bereken ik dan hoeveel het oorspronkelijk heeft gekost?
Deze vraag houdt mij elke keer bezig als de solden eraan komen!
Met vriendelijke groeten en bedankt voor de moeite,
Martine

Martin
Ouder - vrijdag 25 maart 2011

Antwoord

Martine,
B-20% van B = B-0,20B=0,80B=55,20, dus B=55,20/0,80=69,00.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 25 maart 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3