Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vervalste dobbelsteen

je vervalst een dobbelsteen zodat de kans op 6 50% is, op 5 22% en op alle andere evenveel kans ( dit is dus 18%)
kans :
getal oneven is -- 1.3.5 -- 9/50+9/50+22/100 = 58%
getal groter als 4-- 9/50+22/100+50/100=90%
getal = priemgetal -- 9/50+9/50+22/100=58%

waarom klopt dit niet ?

q
3de graad ASO - zondag 27 februari 2011

Antwoord

Tja, een beetje slordig misschien?

P(6)=0,5, P(5)=0,22 en P(1, 2, 3 of 4)=0,07

P(even)=P(1, 3 of 5)=0,07·0,07·0,22
P(groter dan 4)=P(5 of 6)=0,22·0,5
P(priemgetal)=P(2,3 of 5)=0,072·0,22

Moet kunnen...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 27 februari 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics