De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Som-,verschil-, verdubbelingsformules en simpson

 Dit is een reactie op vraag 64188 
De tweede vraag is inderdaad fout. de min in het linker lid moet een plus zijn. En ik snap ook niet goed waar ik die formule van cos(2a) moet gebruiken? ik heb toch nergens cos2(a) - sin2(a) staan in mijn oefening?

Annele
3de graad ASO - dinsdag 1 februari 2011

Antwoord

Annelee,
nr1:Ik deel cos6a-sin6a door cos2a-sin2a=cos2a, omdat cos2a in het rechterlid staat.Die formule komt je toch wel bekend voor?
nr2:1+3cos22a=1+3(1-sin22a)=4(1-3sin2acos2a),en deel nu cos6a-sin6a door
cos2a+sin2a.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 1 februari 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3