De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Afgeleide gelijkstellen aan 0

 Dit is een reactie op vraag 64010 
Voor onderzoek naar extremen en buigpunten moeten we f'(x)=0 stellen. Dus (x+2)(4x2-2x-4)=0 Dat schiet niet echt op.
Echter als we stellen x=0,dan blijkt f'(0)$<$0 Voor nader onderzoek bepalen we ook nog f'(x)= 12x2+4x-4. Ook hier blijkt dat voor x=0 $\to$ f'(x)$<$0 en dat houdt in een (lokaal) maximum in punt x=0. Echter als ik in Wolframalpha de grafiek bekijk, blijkt het net andersom te zijn?! Wat heb ik verkeerd gedaan? Bij voorbaat hartelijk dank

Johan
Student hbo - vrijdag 14 januari 2011

Antwoord

Johan,
Bepaal wanneer f'(x)=0. Maak een tekenoverzicht van f'(x).hieruit volgen de extrema.Uit f''(x)=0 volgen de mogelijke buigpunten.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 15 januari 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3