De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Invoegen van maximale en minimale productiehoeveelheden

 Dit is een reactie op vraag 63937 
Dankjewel, maar a kan niet 31,7 zijn als variabele waarde, aangezien van deze minaal 50 geproduceerd moet worden of niks...

willem
Student hbo - maandag 10 januari 2011

Antwoord

Ok, ik zie 't...

Met 'Winst=25a+30b+50c+120d' en:

0,0044a+0,0056b+0,0067c+0,0083d=8
a=50
a=250
b=1000
b=1350
c=75
c=325
d=10
d=25

Geeft dat:

De maximale waarde van de doelfunctie Winst = 48099,25

Variabele Waarde Gereduceerde kosten
a 50,00000 0,00000
b 1000,00000 0,00000
c 312,98507 0,00000
d 10,00000 0,00000

...en dan moet het dan toch wel zijn.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 10 januari 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3