|
|
\require{AMSmath}
Meer haakjes erbij
Beste oplosser, Het is nu voor mij nog ietsje lastiger geworden en er zijn nog meer haakjes erbij gekomen. Ik begrijp de vorige vragen helemaal maar nu kom ik er weer niet uit. -3x-(8-4(3x-2))=2(5-(2x+9))-10 Ik begrijp de regels hierbij niet, welke moet ik er eerst uitwerken en wat moet ik vermenigvuldigen of optellen en aftrekken met wat. Alvast hartelijk bedankt, Jan
Jan
Leerling mbo - zondag 5 januari 2003
Antwoord
Hoi Jan, Het is niet veel lastiger als de vorige opgave. Ik zal stap voor stap mijn uitwerking opschrijven. -3x - (8-4(3x-2)) = 2(5 - (2x + 9)) - 10 -4(3x - 2) uitwerken, door te distributiveren, in 't rechterlid -(2x + 9) uitwerken, want da's hetzelfde als verm. met -1 -3x - (8 - 12x + 8) = 2(5 - 2x - 9) - 10 Alles tussen de haakjes in 't linkerlid moet ´ (-1) en in 't rechterlid 2(5 - 2x - 9) distributiveren -3x - 8 + 12x - 8 = 10 - 4x - 18 - 10 Onbekenden in één lid (linker), en bekenden in 't andere lid (rechter). -3x + 12x + 4x = 10 - 18 - 10 + 8 + 8 Onbekenden bij elkaar optellen, evenals de bekenden 13x = -2 De x uitwerken, door links : 13 en rechts ook te : 13 x = -2/13 Groetjes,
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 6 januari 2003
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|