De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Integraal berekenen

 Dit is een reactie op vraag 63780 
Ja inderdaad het antwoord is O(V)= 12,08. Maar ik krijg op mijn rekenmachine het antwoord 12,476.

Antwoord van de som staat hier:

De gevraagde Riemansom is v(4) ≈ 12,08
Δx = 0,4 ⇒ Op het interval [0,2] zijn er dus 5 rechthoeken.
Het midden is bij x = 0,2 ; 0,6 ; 1,0 ; 1,4 en bij 1,8.

Natuurlijk kan je ook gewoon de functie waarden berekenen enz. ⇒ O(V) = (7,992 + 7,784 + 7 + 5,256 + 2,168) . 0,4 = 12,08

Dit probeerde ik zelf te bereken in menu 1 door eerst op die 7,992 te komen:
Y1(0,2)=7,992 MAAR mijn rekenmachine geeft al een fout antwoord door 1,25595342 als antwoord te geven..
Ik snap niet waardoor het geen correct antwoord geeft, door welke instelling in mijn rekenmachine.
Want het antwoord op Y1=8-(0,23) is inderdaad 7,992 en niet de 1,25 die mijn rekenmachine als antwoord geeft.
Ik hoop echt dat u het snapt want ik kom er zelf helemaal niet uit en mijn wiskundeleraar kon er ook niet uitkomen.
Alvast hartstikke bedankt voor de moeite!

Merel
Cursist vavo - woensdag 8 december 2010

Antwoord

Ik heb 't nog even geprobeerd bij mijn CASIO CFX-9850GB plus. Die doet wat jij wilt ook niet!

Y1=8-X^3

In het RUN-menu met VARS schrijven Y1(.2) geeft van alles maar niet 7,99... inderdaad. Bij de nieuwere virtuele CASIO (die had ik net geprobeerd!) gaat het wel goed, dus kennelijk kan dat niet op deze manier op onze CASIO's.

Je kunt natuurlijk wel lijstje maken en dan gaan rekenen. Dat werkt wel. Tenminste als je weet hoe dat werkt.

Maar voor nu is het, denk ik, een foutje in de rekenmachine!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 8 december 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3