De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Haakjes wegwerken

Hoi
Ik heb hier een vraag:
a=3500+120(60-b)
Ik probeer hier de haakjes weg te werken maar het lukt me niet. Kunt u mij misschien uitleggen hoe ik dat moet doen want in mijn boek staat het niet goed uitgelegd.
Bedankt

a
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 14 november 2010

Antwoord

Die haakjes staan er om aan te geven dat je alles wat tussen de haakjes staat moet vermenigvuldigen met 120. Dus 120·60 en 120·-b. Dus:

a = 3500 + 120(60 - b)
a = 3500 + 120·60 + 120·-b
a = 3500 + 7200 - 120b
a = 10.700 - 120b

Zoiets moet het zijn...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 14 november 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3