To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe verder met de productregel?

Hallo wisfaq,

Heb wat problemen met de productregel, zouden jullie me even op weg willen helpen. Het gaat om de volgende functie waarvan wordt gevraagd om deze te differentieren:
f(x)=(x2-3)(5x2+2x4)

Tot hier ben ik gekomen:
g(x)=2x
h(x)=10x+8x3
f(x)=2x·(5x2+2x4)+(x2-3)·(10x+8x3)

Alleen nu loop ik vast op de volgende handeling.
Zouden jullie me hiermee willen helpen?

Daniel
Leerling mbo - dinsdag 9 november 2010

Antwoord

Wat dacht je van de haakjes wegwerken? Gelijksoortige termen samennemen?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 9 november 2010
 Re: Hoe verder met de productregel? 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics