De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Inverse functies

Hallo,
op school zijn we nu bezig met inverse functies. De 'makkelijke' functies kan ik wel oplossen, maar zodra er ln en/of e en/of machten in voorkomen raak ik de kluts volkomen kwijt. Nu moet ik bijvoorbeeld de volgende inverse bepalen van:
y = 4e2+ln(x)
De eerste stap die ik neem is delen door 4:
y/4 = e2+ln(x)
dan de volgende stap (denk ik) is van beide kanten de ln nemen
ln(y/4) = ln(e2+ln(x))
Nu heb ik dit (als het al goed is). Maar nu kom ik niet meer verder. Wie kan mij verder helpen?

Alvast bedankt!

Raymon
Student hbo - maandag 27 september 2010

Antwoord

Ik vind zelf een rekenschema wel handig. Je kunt dan precies zien wat je doet. Dat zou er dan zo uit zien:

q63173img1.gif

Met het 'terugrekenschema' zou je de inverse functie snel moeten kunnen vinden. Daarna nog even een beetje 'leuker' opschrijven, zullen we maar zeggen.

Zou dat zo lukken denk je?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 27 september 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3