De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Logaritme omrekenen

Ik kom niet uit de volgende vergelijking,

Log(0,45) = Log(k) + N log(1)
Log(1,29) = Log(k) + N log(4,3)

Het is de bedoeling dat ik hieruit k (evenredigheidsfactor) en N (constante) bereken.

In mijn studieboek staat dat ik achter n en k kan komen door deze 2 vergelijkingen op te lossen, maar heb dus geen idee hoe dat moet.

Bij voorbaat dank.

Simon
Student hbo - maandag 20 september 2010

Antwoord

Je kunt dit opvatten als een stelsel van twee vergelijkingen met twee onbekenden en dan oplossen.

Log(0,45) = Log(k) + N·Log(1)
Log(1,29) = Log(k) + N·Log(4,3)

Dat zou kunnen...

Maar in dit geval een beetje overbodig. Log(1)=0, dus k=0,45. Invullen in de tweede vergelijking geeft je N.

Zou het dan lukken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 20 september 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3