Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oplossen exponentiële vergelijking

Ik snap wel aardig hoe dat oplossen werkt en ik ken een goed aantal rekenregels, maar de volgende lijkt voor mij echt niet op te lossen:

9x + 12 = 7·3x

Ik heb al geprobeerd om 9x om te schrijven zodat het als grondtal 3 krijgt en toen kreeg ik het onderstaande, maar ik krijg hem nooit helemaal opgelost.

32x + 12 = 7· 3x?

Casper
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 31 mei 2010

Antwoord

Misschien helpt het als je schrijft: u=3x, dan 9x=u2, zodat je krijgt:
u2+12=7·u.
u2-7u+12=0.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 31 mei 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics