De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Snijpunten van 2 functies

 Dit is een reactie op vraag 62259 
Sorry, maar ik kom er niet. Als de tweedegraadsfunctie herleid naar nul krijg ik:

px+8=-2x2-8x+16 = 0=-2x2-(8+p)x+16.

Om de discriminant te bepalen heb je D=b2-4ac bij mij is a=-2, b=-(8+p) en c=16. Invullen geeft

D=-(8+p)2-4.-2.16 Ik zie niet hoe ik nu p kan bepalen?

Bij voorbaat dank

siggy
Student hbo - zaterdag 24 april 2010

Antwoord

px+8=-2x2-8x+24
2x2+px+8x-16=0
2x2+(p+8)x-16=0

D=(p+8)2-4·2·-16=(p+8)2+128

Nu moet je zorgen dat D0, maar (p+8)2+128 is altijd groter dan nul, dus voor elke waarde van p vind je twee oplossingen.

Dat is ook niet zo gek als je naar de grafieken kijkt.... y=px+8 gaat altijd door (0,8):

q62261img1.gif

Hopelijk is het zo duidelijk.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 24 april 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3