De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Aantal relaties tussen elementen

Stel we hebben een verzameling van elementen, met n is groter dan of gelijk aan 1. Hoeveel verbindingen of relaties kunnen er met n elementne onderling gevormd worden, wanneer elke relatie hooguit één keer voorkomt?
Stel n is een getal, dan geldt bijvoorbeeld dat de relatie 1-2 = 2-1, of 4-5 = 5-4, enzovoort. Stel n is een letter, dan geldt dat A-B = B-A of D-Z = Z-D, enzovoort. Bij voorbaat dank voor het antwoord!

Roelan
Student hbo - vrijdag 9 april 2010

Antwoord

Hallo

Een verbinding maakt men door uit de n elementen er 2 te kiezen, waarbij geen herhaling is toegestaan (bv. 1-1 mag niet!) en waarbij de volgorde niet van belang is (1-2 = 2-1)
Het aantal is dan gelijk aan het aantal combinaties van 2 elementen uit n elementen =

q62145img1.gif

met n! = n.(n-1).(n-2)....3.2.1 ( = n-faculteit)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 9 april 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3