De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Zeven spellen kaarten

Kan u mij aub helpen met de volgende oef?

We hebben 7 spellen kaarten,
elk spel bestaat uit 10 kaarten: 4 rode en 6 zwarte
Ik neem uit elk spel 1 kaart
Bereken de kans dat ik:
a) 2 rode kaarten trok
b) een even aantal rode kaarten trok
c) 4 of 5 rode kaarten trok
d) ten hoogste 3 rode kaarten trok
e) ten hoogste 6 rode kaarten trok

heel hard bedankt!

groetjes,
Kim

Kim Gr
Student Hoger Onderwijs België - zondag 29 december 2002

Antwoord

Omdat het hier gaat over 7 kaarten, waarbij de kansen niet veranderen kan je dit beschouwen als een binomiaal kansexperiment:
X:aantal rode kaarten
n=7
p=0,4

Vervolgens kan je als volgt de verschillende kansen uitrekenen:
  1. P(X=2)
  2. P(X=0)+P(X=2)+P(X=4)+P(X=6)
  3. P(X=4)+P(X=5)
  4. P(X3)
  5. P(X6)
..en dan is het nog slechts een kwestie van uitrekenen of opzoeken in de tabel! Ik neem aan dat dit laatste het probleem niet is.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 1 januari 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3