De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Optelsommetje

Ik heb een vraagje over een vrij eenvoudige som.

(1/3-3)-1 + 272/3

Klopt het als ik zeg:

= 1/1/27 + 9

Of hoe werk ik dit verder uit, kan ik het nog veréénvoudigen?
Zou u de som kunnen uitleggen?

Met vriendelijke groet

Robin
Student universiteit - dinsdag 30 maart 2010

Antwoord

Volgens mij moet het zoiets zijn:
\[
\left( {\frac{1}{{3^{ - 3} }}} \right)^{ - 1} + 27^{\frac{2}{3}} = \left( {3^3 } \right)^{ - 1} + \left( {3^3 } \right)^{\frac{2}{3}} = 3^{ - 3} + 3^2 = \frac{1}{{27}} + 9 = 9\frac{1}{{27}}
\]
Helpt dat?

Zie ook 1. Rekenregels machten en logaritmen

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 30 maart 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3