De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Centrum

Hallo mensen van de wisfaq

Alvast bedankt voor jullie tijd en energie! Ik heb nog een vraag meer, ik loop hier al lang op vast.
Wat is het centrum va de matrixgroep GL2(R) en van O2(R) en I2(R)
Alvast bedankt,

Tim

Tim
Student hbo - maandag 22 maart 2010

Antwoord

Je kunt gericht zoeken door telkens met speciale matrices te vermenigvuldigen.
Als je bijvoorbeeld een matrix (a,b; c,d) van voren en van achteren met (1,0; 1,1) vermenigvuldigt en beide producten gelijkstelt zul je ontdekken dat a=d en b=0. Met behulp van (1,1;0,1) vind je c=0. Dit werkt voor GL2; voor de andere groepen kom je een heel eind met spiegelingen en rotaties.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 26 maart 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3