De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Een pagina uit een boek

 Dit is een reactie op vraag 61501 
Omdat dit soort vraagstukken niet bij mij op school werden behandeld, maak ik het even af:Afgeleide = 0, als f'(x)= 0;
-6x^2 = -2160 -- x= +/- 18,974 (afgerond)
Om extrema op te sporen: De 2e afgeleide; Opp"text= -12x
Opp"( +18,974)= -12.+18,974 = -227.684 0 -- maximum
De afmetingen van een pagina in mm;
lengte (x) = 189,74 en de breedte 54000/189,74= 284,60
Gaarne een bevestiging van de uitkomst. Werom bij voorbaat heel hartelijk dank.

Johan
Student hbo - vrijdag 22 januari 2010

Antwoord

De lengte is 6√10 en breedte 9√10. Dus dat klopt wel...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 22 januari 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3