De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Buigpunten

Bepaal de intervallen waarop de functie convex is en waarop de functie concaaf is. Y(x)=(lnx)2

Mijn antwoord:
Y’(x)=2(lnx)∙(1/x)
Y”(x)=0∙(lnx)∙(1/x)2 + 2(lnx) ∙(1/x)2

Hoe kan ik deze functie nu gelijk stellen aan 0 om te bepalen waar de functie convex/concaaf is?

Rachel
Student hbo - woensdag 13 januari 2010

Antwoord

Je gaat bij de tweede afgeleide (twee keer) in de fout:

q61420img1.gif

Als dat dan goed zou gaan zou je zoiets krijgen als:

q61420img2.gif

Dat moet kunnen toch?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 14 januari 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3