De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Cosinus en Sinus regel

Ik heb een vraag over een driehoek vergelijking waar ik zelf niet uit kom, ik loop aan het einde steeds vast.

Kort verhaaltje waar het over gaat:
De uitslag van een elevator (vliegtuig besturing) kan worden benaderd met de lift formule, de uitslag is gegeven in hoek "alpha". De echte uitslag en lift verkregen kan worden bepaald door de koorde, dus hoek "beta". Er is hier een driehoek ontstaan met een aantal onbekendes en ik wil dus graag "alpha" als functie van "beta" uitrekenen.

Dit is het wiskundig:
Een driehoek met hoek alpha, beta en gamma. Met de zijdes respectievelijk A, B en C (A tegenover alpha).
De echte waardes geef ik niet omdat deze variabel zijn. Mijn vraag is dan, kan iemand mij helpen om m.b.v. de cosinus/sinus regel (dat is mijn idee) een formule te maken aan de hand van:

A = onbekend
B = 3/4 'x'
C = 1/4 'x'

Alpha = gevraagd
Beta = 'y'
Gamma = onbekend

Ik zou graag een formule willen in de form van:
Alpha = Functie van beta

Zelf loop ik hier vast omdat ik de alpha aan de linkerhelft niet alleen kan krijgen, staan altijd nog B of C functies bij. Combineren van sin/cosin regels help ( 2 onbekende, A en Alpha met 2 formules, de sin en cosin versie)

Vincen
Student hbo - woensdag 6 januari 2010

Antwoord

Vincent,
Als b,c en b bekend zijn is sing=(c/b)sinb, zodat
a=p-b-arcsin((c/b)sinb).

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 7 januari 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3