De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vraagstuk op te lossen via stelsel

Volgend vraagstuk kan ik niet oplossen (oplossing is 68, vind ik wel met wat nadenken) maar krijg het wiskundig niet opgelost.

Beschouw een getal tussen 10 en 99. De som van de twee cijfers is 14. Het gezochte getal ligt 2 eenheden hoger dan 11maal het getal van de tientallen. Wat is het gezochte getal?

Bekom de vergelijkingen:
x + y = 14
11x + 2 = z

Heb ik 3 onbekende in 2 vergelijkingen. Waarschijnlijk zie ik nog een vergelijking over het hoofd? Of ... ?

Sam
3de graad ASO - maandag 4 januari 2010

Antwoord

Wat denk je van z = 10x + y!
Er zijn dus inderdaad maar twee variabelen.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 4 januari 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics