De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Looptijd lening

 Dit is een reactie op vraag 61067 
Ik heb het aantal aflosmaanden gevraagd
geleend 112.500
afgelost 30·3.850=107.400
Wat zie dan verkeerd?

Jos de
Iets anders - zaterdag 12 december 2009

Antwoord

Misschien dat je vraag niet helemaal duidelijk was gesteld. Ik heb 't opgevat als je legt iedere maand 3.850 euro in, daarover krijg je 6% rente per jaar. Hoeveel maanden duurt het om een EINDKAPITAAL van 112.500 euro te krijgen.

Maar jij bedoelde misschien: ik krijg 112.500 euro. Ik los per maand 3.850 af. Ik betaal 6% rente. Hoeveel maanden heb ik nodig om de schuld af te lossen.

Dat kan naturlijk ook. Die 112.500 is dan X0. b=-3580 en nu moet Xt=0 worden. Rara wat is t. Zoiets.

In het eerste geval ontvang je rente, in het tweede geval moet je de rente betalen. In laatste geval duurt dat natuurlijk langer en betaal je meer.

Oftewel:

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 12 december 2009
 Re: Re: Looptijd lening 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3