De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Poisson bewijs

geg : P(X=x) = e^-a * a^x /x!
dus stochast is poissonverdeling met paramter a (X ~ Po(a) )
p=0,1 en np = 10
gevraagd toon aan E(x) = a
tip reeksontwikkeling van e^x = 1+ x2/2!+...
ik weet hier eigenlijk niet hoe ik hier moet aan beginnen. kan u mij aub een opzetje geven voor dit bewijs?
alvast bedankt

jurgen
3de graad ASO - vrijdag 11 december 2009

Antwoord

Jurgen,
De E(X)=e^-aåxa^x/x!= ae^- aåa^(x-1)/(x-1)!=a.(x loopt van 1 naar oneindig)

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 11 december 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3