De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Laplace

Ik heb volgende functie
f(t)= 1 als 0ta/v
= 0 als a/v t a en f(t+a)=f(t)

Gebruikmakend van de eigenschap van laplace: 'transformatie van een periodieke functie' kom ik uit op (1-e-ap/v)/p(1-e-ap/v = 1/p

terwijl de oplossing moet zijn: (1-e-ap/v)/p(1-e-a/v

het probleem situeert zich bij het eerste deel van de eigenschap: 1/(1-e-Tp) met T de periode. Als je de integraal splitst van 0--a/v en van a/v naar a dan moet je telkens met die eerste term de periode ingeven voor de respectievelijke integraal. Wat heb ik verkeerd gedaan?

grt
AA

A
Student universiteit België - dinsdag 8 december 2009

Antwoord

Ik krijg 1/p*(1-e-pa/v)/(1-e-pa). De periode van de functie is a; dat verklaart de noemer (1-e-pa). De rest is de integraal van 0 tot a/v van e[su]-pt.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 12 december 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3