De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: De wijzers van een uurwerk

 Dit is een reactie op vraag 50744 
Ik kom op andere getallen namelijk :

De wijzers overlappen:

de 1e keer om 0 uur

de 2e keer om 01:5,454545455= 1uur + 1/11 van 60min later
de 3e keer om 02:10,90909091= 2uur + 2/11 van 60min later
de 4e keer om 03:16,36363636= 3uur enz...
de 5e keer om 04:21,81818182
de 6e keer om 05:27,27272727
de 7e keer om 06:32,72727273
de 8e keer om 07:38,18181818
de 9e keer om 08:43,63636364
de 10e keer om 09:49,09090909
de 11e keer om 10:54.54545455

Bij de volgende cyclus begint de 1e overlapping om 12:00.
Doe ik iets fout ?

A.A.de
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 28 november 2009

Antwoord

Dat is exact hetzelfde, het enige verschil is dat jij werkt met bijvoorbeeld 5,4545... minuten (dus iets minder dan 5 en een halve minuut) en dat ik het deel na de komma heb omgezet in een aantal seconden (in dit geval 27 en nog wat seconden). Maar jouw antwoord is dus ook juist.

Christophe
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 28 november 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3