De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vergelijkingen en ongelijkheden met logaritmen

 Dit is een reactie op vraag 60885 
dag beste wisfag!!
heeeeel erg bedankt voor jullie hulp!
blijkbaar had ik bepaalde definities toch niet zo goed onder de knie, maar deze zijn nu wel veel duidelijker geworden!

in opgave 5 stond er inderdaad een fout
het moet ( 5log = 5de log van ...)

5log ((5...x - 7 zijn en dus niet 5log 5...(x-7)
maar merkwaardig genoeg is het wel de 25ste log van 324 , ik vind het ook een vrij moeilijk getal.

verder kan ik u nu haast alle vergelijkingen oplossen
buiten deze 2

2log(7logx) = -1
en (x+1)log8 = log (500x+500)

vele vriendelijke groetjes!
en nogmaals dank voor jullie hulp!
Tine

Tine C
3de graad ASO - donderdag 26 november 2009

Antwoord

Die ene gaat zo:

2log(7logx)=-1
7logx=1/2
x=√7

..en die andere heb ik nu even geen tijd voor... misschien straks nog.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 27 november 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3