De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Impliciet differentieren

Sorry, maar ik heb geen flauw idee hoe ik de volgende som moet oplossen:

sin(pxy)=2/3(x+y)

op een open interval rond x=1. y voldoet aan y(1)=1/2.

nu moet ik door "herhaald impliciet differentieren" y'(1) en y''(1) vinden..

Kunnen jullie me helpen?

sander
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 9 november 2009

Antwoord

Sander,
Differentiëren naar x geeft:cos(pxy)(py+pxy'(x))=(2/3)(1+y'(x)).
Nu voor x=1 en y=1/2 invullen geeft y'(1).Nog een keer diff.geeft y''(x).

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 10 november 2009
Re: Impliciet differentieren



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3