De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hyperbolische functie bespreken

Hallo,

ik moet de functie
(x-3)cosh(x-1) -sinh(x-1) bespreken.

Voor de nulpunten had ik tot nu toe:
((x-4)(ex+e-x))/2

Dus x=4 , maar hoe los ik het 2e deel op ? (met de e's)

Bedankt!

Elke
Student universiteit België - vrijdag 30 oktober 2009

Antwoord

Als je ex = p stelt, dan staat er niets anders dan p + 1/p = 0 en dat gaat je vast probleemloos af.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 30 oktober 2009
 Re: Hyperbolische functie bespreken 
 Re: Hyperbolische functie bespreken 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics