De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Hulp met oefening

 Dit is een reactie op vraag 60614 
Hallo Mijnheer Hart,
Ik heb er eens verder op gezocht en de subsitutie x+2=t gesteld (of u als je dat wil) en daarna t=3sinp .
Uitgewerkt en vereenvoudigd komt het neer op het oplossen van $\int{}$1/3(-d(cosp)/cos2p -2/9 $\int{}$dp/cos2p
en deze integraal is op te lossen en geeft:
1/(3(cosp)) -(2(tgp))/3+C
Omzetten en vereenvoudigen geeft dan:
1/(√(9-t2)) -(2/9 (t)/(√(9-t2)))+C
en t=x+2 geeft dan, , weer na vereenvoudigen:
1/(√(5-4x-x2))-(2(x+2))/(9(√(5-4x-x2))+C
en I(ntegraal) wordt nu,na herleiding,
(5-2x)/(9(√(5-40-x2))+C
Nemen we hiervan de afgeleide dan bekomen we na wat rekenen terug de basisintegraal.
Er was wel wat werk aan en ik hoop dat alles correct is.
Groetjes

Rik Le
Iets anders - donderdag 29 oktober 2009

Antwoord

Klopt

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 29 oktober 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3