De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Domein en bereik van de inverse functie

U gaf net als inverse formule voor de formule y=(x+1), de inverseformule y=^x2-1, maar volgens mij klopt dit niet, als u de formule y=(x+1) plot op uw grafische rekenmachine en uw laat hem de daarbij horende inverse plotten dan zult u zien dat deze lijn niet de formule y=x^2-1 is, alleen een stukje, namelijk alles met een positieve x, dus k zou graag willen weten hoe ik dit moet aanpakken!
Dank u

Dennis
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 december 2002

Antwoord

De functie y=(x+1) is alleen gedefinieerd voor x-1 met y0. Dus de inverse functie is alleen gedefinieerd voor x0.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 18 december 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3