De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Een wortel zoeken in formule met 2 onbekenden

Hallo,

ik heb de vraag

Bereken m zodanig dat 4x2-4.(2+m).x+9m één wortel heeft.

Ik heb al paar keer geprobeerd uitterekenen...

Omdat die functie maar een wortel heeft weet ik dus dat ik -b/2a moet gebruiken, maar als ik dat gebruik en ik reken X uit en vul die in in de formule voor m te zoeken, dan kom ik dus een getal uit dat niet overeenkomt als ik het in de discriminant invult(die normaal 0 moet uitkomen toch?)

Alvast bedankt...

Joey M
Overige TSO-BSO - maandag 19 oktober 2009

Antwoord

Joey,
De vgl. 4x2-4(m+2)x+9m=0 heeft 1 wortel als de discriminant
D=16(m2-5m+4)=0.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 20 oktober 2009
 Re: Een wortel zoeken in formule met 2 onbekenden 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3