De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Ongelijkheden oplossen

Hoe kan je een ongelijkheid oplossen??
zo een als: x2-5x+6>0

Mariek
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 december 2002

Antwoord

Hoi,
Stel voor de eenvoudigheid de functie eerst gelijk aan nul:
x2-5x+6=0
D=25-24
D=1
X1,2= (5 ±1)/2
X1= 3
X2= 2
a is positief (namelijk +1)
dus als x Î[2;3] is f(x) negatief of gelijk aan nul (in 2 en 3)
f(x) is dus posititief ( >0 )
als x Î ]-00;2[ È ]3;+00]

Koen
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 18 december 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3