De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Methode van Newton raphson

 Dit is een reactie op vraag 60325 
De afgeleide van deze functie, is die zeker x.sin x? Kan het niet dat cosx + sin x moet zijn ?
vriendelijke groeten

Shari
3de graad ASO - zondag 4 oktober 2009

Antwoord

De afgeleide van f(x)=sinx-x·cosx?

f'(x)=cosx-(1·cosx+x·-sinx)
f'(x)=cosx-(cosx-x·sinx)
f'(x)=cosx-cosx+x·sinx
f'(x)=x·sinx

Dus dat klopt wel!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 4 oktober 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3