De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Vergelijking oplossen

 Dit is een reactie op vraag 60042 
(x+1)2=(2x-1)2
Betekent:
(x+1)2-(2x-1)2=0
Oftewel:
((x+1)+(2x-1))´((x+1)-(2x-1))=0
3x(-x+2)=0
x=0 of x=2

Marini
Student hbo - zondag 27 september 2009

Antwoord

Leuk bedacht, maar wel een beetje moeilijker doen dan nodig:

(x+1)2=(2x-1)2
x+1=2x-1 of x+1=-2x+1
x=2 of x=0

Daar hadden we geen merkwaardige producten voor nodig...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 27 september 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics