Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe bereken ik exact de waarde van sin en cos?

Ik ben al een tijd bezig met deze opgave en weet mij geen raad. Misschien dat iemand mij kan helpen met deze vraag.

Gegeven is dat \theta\in[\pi/2,\pi] en dat tan\theta=-0.5

De vraag is: bepaal sin\theta en cos\theta (de hoek \theta hoeft dus niet berekend te worden)

jermai
Student universiteit - zaterdag 12 september 2009

Antwoord

Misschien helpt het als je je hoek in de eenheidscirkel tekent?

q60145img1.gif

In driehoek AMB geldt: AM=1 en AB =1/2. Je kunt BM berekenen en daarmee ook de sinus van ÐAMB bepalen. Deze laatste is hetzelfde als sinq. Iets vergelijkbaars (maar dan anders) kan je doen voor cosq.

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 13 september 2009
 Re: Hoe bereken ik exact de waarde van sin en cos? 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics