De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vector uit een vergelijking afleiden

Hoe zat het ook alweer?

Van de volgende twee vergelijkingen:
2x-2y=1
x+y=-3
moet ik de hoek waaronder ze elkaar snijden (90°)berekenen.

Als ik de vectoren van beide vergelijkingen heb, kan ik dit oplossen, maar hoe zat dat ook alweer?
Is de vector van de eerste vergelijking
(2,-2) ofwel (1,-1)? Of draai ik dan de getallen om?

Met andere woorden:
Als ik een vergelijking ax+by=c heb; wat is dan in a- en b-termen gesproken de vector?

Alvast erg bedankt!

Wilma
Student hbo - dinsdag 18 augustus 2009

Antwoord

Hallo

Van de rechte met vergelijking ax+by=c is
richtingsvector gelijk aan v(b,-a)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 18 augustus 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics