De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Berekenen afstanden in de ruimte

 Dit is een reactie op vraag 59683 
hoi,
ok ik heb richtingsgetal AB (-2,0,1) en CD (1,2,-2)
klopt dit?
en dan parametervoorstelling daar van maken ofzo?
maar hoe kom ik aan een vlak dan?
ik snap het niet zo goed :$
dat van punt dat vlak kan ik begrijpen en zie ik ook maar ik kom niet aan een punt en dan een vlak
de uitkomst zou moeten zijn: 5/V(29)
wat moet ik nu dan doen?
alvast bedankt yann

yann
3de graad ASO - zaterdag 20 juni 2009

Antwoord

Het vlak door A(2,-2,0), evenwijdig met AB en CD heeft als parametervoorstelling (= vectorvoorstelling)
(x,y,z) = (2,-2,0) + l(-2,0,1) + m(1,2,-2).
Hiervan kun je nu het beste een vergelijking maken.
Ik vond: 2x + 3y + 4z = -2 ofwel 2x + 3y + 4z + 2 = 0
Reken nu met de formule voor de afstand van een punt en lijn het gevraagde uit.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 21 juni 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics