De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Parabool

Als ik een parabool deel door een lijn en er moet weer een lijn uit komen. Dus een lineaire functie. Hoe moet ik dat dan in mijn rekenmachine in voeren?
TI-84 plus texas instruments.

MvG Sjors.

sjors
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 13 juni 2009

Antwoord

Y1=x*(x-2)
Y2=2*x-4
Y3=Y1/Y2

Geeft bijvoorbeeld:

q59611img1.gif

Maar dat kan je wel zien aan komen toch?

q59611img2.gif

Je kunt nog steeds teller en noemer door de dezelfde factor delen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 13 juni 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3